Uitstel van Betaling Belastingdienst

Aanvragen verlenging bijzonder uitstel van betaling vanaf 2e helft juni

Hebt u voor uw klant in maart bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel binnenkort af. De Belastingdienst verwacht dat u in de 2e helft van juni verlenging van dit uitstel kunt aanvragen met een online formulier. De Belastingdienst vraagt u te wachten tot het formulier beschikbaar is.

Vanaf 16 maart kon u voor uw klant bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als zijn bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen. Uw klant kreeg automatisch 3 maanden uitstel.

Deze termijn loopt binnenkort af. Indien uw klant behoefte heeft aan langer uitstel, dan kunt u een verzoek om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling indienen. De Belastingdienst werkt aan een online formulier waarmee u dat kunt doen. Dit formulier is naar verwachting vanaf de 2e helft van juni beschikbaar.

Uitstel bedragen boven € 20.000

Ook kunt u met dit formulier een verzoek doen om bijzonder uitstel van betaling voor een bedrag boven de € 20.000. U moet dan een verklaring van een derde-deskundigen en een liquiditeitsprognose toevoegen aan het verzoek.

Zodra het formulier beschikbaar is, leest u dat op het forum. De Belastingdienst vraagt om tot die tijd geen schriftelijke verzoeken voor bijzonder uitstel van betaling in te dienen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *