Eerste aanvraagperiode NOW gesloten

De eerste aanvraagperiode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) eindigde op 6 juni 2020. Het kabinet heeft inmiddels ook de tweede aanvraagperiode NOW aangekondigd, voor tegemoetkoming in de loonkosten van juni, juli, augustus en september van dit jaar.

Meeste NOW-geld naar kleine tot middelgrote bedrijven

In de eerste aanvraagperiode hebben 144.000 werkgevers een aanvraag ingediend. UWV heeft tot nu toe 4,5 miljard euro uitgekeerd aan 123.000 werkgevers. Zo kon voor ruim 2,1 miljoen werknemers het loon worden doorbetaald. Van het uitgekeerde voorschotbedrag ging 71% naar kleine tot middelgrote bedrijven, met maximaal 250 werknemers. Grotere werkgevers ontvingen samen 29%.

Tweede aanvraagperiode NOW

Wilt u in de tweede aanvraagperiode een tegemoetkoming NOW aanvragen? U doet uw aanvraag dan op dezelfde manier als in de eerste aanvraagperiode. Let er wel op dat de voorwaarden voor deze tweede periode waarschijnlijk op een aantal punten afwijken. De regeling voor de tweede aanvraagperiode is nog niet definitief vastgesteld. Zodra de regeling definitief is, vindt u alle informatie op onze website. We streven ernaar om het aanvraagformulier vanaf 6 juli beschikbaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *