Belastingdienst voorlopige teruggaaf 2020

Voorlopige aanslag 2017 mogelijk verkeerd berekend

Bron: Belastingdienst

De Belastingdienst meldt dat de berekening van een voorlopige aanslag voor 2017 mogelijk niet klopt. Bij het invullen van meer dan drie inkomsten uit vroegere dienstbetrekking is het inkomen van uw klant verkeerd berekend. De Belastingdienst onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het te herstellen.

Voor wie is het?

Hebt u voor uw klant een voorlopige aanslag voor 2017 aangevraagd of gewijzigd op Mijn Belastingdienst? En hebt u hierin méér dan drie inkomsten uit vroegere dienstbetrekking ingevuld? Dan klopt de berekening van het bedrag van de voorlopige aanslag mogelijk niet.

Bij het invullen van meer dan drie inkomsten uit vroegere dienstbetrekking is het inkomen van uw klant verkeerd berekend. Hierdoor klopt het bedrag van de voorlopige aanslag mogelijk niet.

Wat nu?

Voorlopig hoeft u nog niks te doen. De Belastingdienst onderzoekt momenteel de mogelijkheden om dit voor uw klant te herstellen door de inkomen en de voorlopige aanslag alsnog juist te berekenen. Daarnaast wordt op korte termijn een nieuwe versie van het programma voor het aanvragen of wijzigen van de voorlopige aanslag 2017 geplaatst op Mijn Belastingdienst waarin dit probleem niet meer voorkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *